Ger Loeffen

Even voorstellen:

Mijn naam is Ger Loeffen, geboren in Weurt in 1950. Nog steeds werkzaam als fotojournalist. De laatste jaren combineer ik het fotograferen steeds meer met schrijven. Dat doe ik, ook na 40 jaar met veel plezier. 

In het verleden heb ik mij regelmatig bemoeid met de politiek in onze gemeente Beuningen. Af en toe wat roepen vanaf de zijlijn als ik het ergens niet mee eens was. Nu ik wat meer tijd heb vind ik het tijd worden om het veld op te gaan en een balletje mee te trappen. Maar ik heb al lang niet meer gevoetbald; dus ik moet veel trainen. Na lang zoeken en afwegen ben ik onlangs lid geworden van fractie van de VVD. Op 21 september ben ik benoemd tot lid van de Raadscommissie Samenleving en stel ik mij verkiesbaar als lid van de Gemeenteraad bij de komende gemeenteraadsverkiezingen die in maart volgend jaar worden gehouden.

Het welzijn van de inwoners van de gemeente Beuningen staat bij mij voorop. Binnen de fractie wil ik mij de komende jaren dan ook gaan inzetten op bevordering van (sociale) cohesie binnen de Beuningse samenleving. Een sterke samenleving met gelijkwaardige inwoners die verantwoordelijkheid nemen en verdraagzaam zijn naar elkaar. Een samenleving die niet altijd leunt op de overheid maar verantwoordelijk neemt voor de eigen woon-, leef-, en werkomgeving.Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen die daar zelf niet, of in mindere mate toe in staat zijn, de juiste zorg en hulp kunnen krijgen.

Jij en ik weten allemaal dat de kosten van de zorg schrikbarend hoog zijn en nog hoger gaan worden. Iedereen wil die zorgkosten verlagen; persoonlijk denk ik dat dat niet gaat lukken. Integendeel. Waar we ons wel voor kunnen inzetten is mensen zo lang mogelijk uit die piek van dure zorg houden. Dat is kostenbesparend en verhoogt het welzijn. Samenwerken naar een samenleving waarbij inwoners elkaar helpen en ondersteunen, en op die manier meer verantwoordelijkheid aan kan. 
Zelfredzaamheid wordt dan samenredzaamheid. Daar wil ik naar toe.